КНСБ с поредна протестна акция пред Народното събрание. Недоволството е под надслов

...
КНСБ с поредна протестна акция пред Народното събрание. Недоволството е под надслов
Коментари Харесай

Нинова към протестиращите на КНСБ: Ще се борим минималната работна заплата да стаен 850 лв.

КНСБ с поредна протестна акция пред Народното събрание. Недоволството е под надпис „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията ”.

Синдикалистите донесоха на депутатите протестна елха, на която вместо коледни играчки са сложени настояванията на работещите.

Синдикалистите упорстват народните представители да изискат от служебното държавно управление да внесе план на закон за държавния бюджет за 2023 година, да има покачване на минималната работна заплата от 710 на 850 лв., нарастване с най-малко 13% на всички заплати в публичния бранш и с най-малко 20 на 100 за работещите на терен.

Лидерът на БСП  излезе при протестиращите. 

Не просто поддържаме протестиращите. Това, което сме поели като ангажимент към работещите небогати сме го изпълнили. Аз им показах нашия законопроект, който внесохме на 21 октомври за повишение на минималната работна заплата на 850 лева Това съставлява 50% от междинната. Ние сме в цялостен синхрон с техните претенции и на първо и второ четене ще се борим това да стане, съобщи Нинова пред публицисти. 

Служебния кабинет с това, което внесе замрази приходите. Между първо и второ четене можем да вършим оферти и ще го създадем. Не съм сигурна е можем да задължим Министерски съвет. Има две решения на Конституционния съд, които споделят, че е противоконституционно законодателната власт да се меси в изпълнителната. Бихме пробвали всички законови средства, тъй като е невероятно с тези приходи хората да посрещната и инфлацията и тежката зима, която ни чака. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР